uk
У Вас 0 товар(ів) у кошику
Сума
0.00 грн.

Як правильно чистити рушницю

Для забезпечення тривалого терміну служби будь-якого виду зброї потрібно за нею вчасно доглядати, в тому числі і чистити.Вогнепальна зброя, зокрема гладкоствольна мисливська, не є винятком. Порох містить агресивні хімічні компоненти, а також від стрільби утворюються на стінках ствола освинцювання, які сприяють корозійним процесам та стають причиною передчасного руйнування металу. Після кожної стрільби, навіть якщо було зроблено всього кілька пострілів, буде потрібно чистити рушницю. Пропонований в спеціалізованих магазинах багатий вибір засобів по догляду за зброєю при правильному застосуванні забезпечить тривалий безвідмовний період служби зброї. Варто зауважити, що для більшості мисливських рушниць, виготовлених з найбільш поширених марок збройової сталі, немає необхідності в придбанні та використанні дорогих засобів чищення та догляду. Чистити рушницю можна і за допомогою звичайного універсального рушничного масла, головне – робити це правильно. Нижче пропонується інструкція з чищення рушниці, яка передбачає використання найбільш поширених марок засобів для догляду за зброєю, а також мінімуму аксесуарів.
Нам знадобиться:
⚪ Капроновий йорш
⚪ Повстяний йорш
⚪ Шомпол
⚪ Мастило збройове універсальне
⚪ Лужний склад для зняття освінцовки
⚪ Рушничне мастило
Крок 1 Для чищення рушниці нам потрібна наявність наступних аксесуарів і засобів: шомпол потрібної довжини, капроновий і повстяний валик для чищення ствола, шматок м’якої тканини, мастило збройове універсальне, лужний склад для зняття нагару, рушничне мастило.
Крок 2 Підготовку до чищення рушниці починаємо з її розбирання.
Крок 3 Збираємо шомпол і встановлюємо на нього капроновий йорш.
Крок 4 Щоб уникнути попадання збройового мастила на елементи обстановки подальші дії з чищення рушниці бажано проводити підстеливши під ствол шматок поліетилену. За допомогою шомпола з встановленим капроновим йоршем без нанесення масла проходимо кілька раз по стволу з середини для видалення найбільш великих фрагментів нагару.
Крок 6 Після цього перевіряємо наявність в стволі «дзеркала». При відсутності видимих фрагментів освінцовки і частинок пороху можна відразу переходити до чищення стволів рушниці універсальним мастилом. При наявності ознак шару свинцю на стінках ствола потрібно вжити заходів по його видаленню.
Крок 7 Для цього потрібно скористатися лужним складом, призначеним для розчинення свинцю на стінках ствола зброї.
Крок 8 Перед тим, як чистити рушницю таким засобом, його потрібно ретельно збовтати до повного розчинення осаду. Цей засіб через свій особливий хімічний склад під час зберігання утворює осад.
Крок 9 Необхідно знати, що даний склад є досить агресивним, і занадто довгий вплив на метал ствола може призвести до появи корозії. Для видалення залишків свинцю необхідно в кожний ствол залити невелику кількість цього засобу і плавно нахиляючи і провертаючи ствол, домогти рівномірному розподілу по стінках.
Крок 10 Після декількох хвилин зазначених вище операцій, не накручуючи йорш, приготуємо шматок тканини на шомпол і приступаємо до зняття лужного складу зі стінок ствола. Прогін тканини по каналу ствола необхідно проводити до тих пір, поки на ній не перестануть з’являтися видимі залишки складу.
Крок 11 Потім можна приступити до наступного етапу чищення рушниці. Для цього нам знадобиться повстяний йорш і універсальне збройове мастило. Заливаємо трохи мастила в кожен із стволів і проганяємо йоршем по всій довжині каналу. Шар мастила в стволі повинен бути мінімальним, надмірна старанність в даному випадку не потрібна.
Крок 12 Захисний шар мастила необхідно нанести на поверхню ствола. Для цього змочуємо в мастилі чистий шматок м’якої тканини…
Крок 13 І рівномірно натираємо стволи. Надлишки мастила можна прибрати сухою ділянкою тканини.
Крок 14 Завершальним етапом є чищення і змащення механізмів рушниці. Для цього нам знадобиться тканина, змочена в універсальному рушничному мастилі і мастило “Баллистол”.
Крок 15 За допомогою тканини видаляємо нагар і пил з зони виходу ударників, і ложа кріплення стволів.
Крок 16 Також потрібно протерти зовнішню частину ложа. Небажано допускати попадання масла на дерев’яні деталі зброї.
Крок 17 Так як ударно-спусковий механізм більшості моделей рушниць є нерозбірним, для його змащування потрібно вприскувати мастило в простір під спусковим гачком. Після цього бажано залишити приклад на деякий час в перевернутому положенні, щоб масло стекло в механізми запирання ствола. На цьому чищення рушниці можна вважати закінченим.

Чотири Сезони

Зброя, набої та все для полювання. Великий асортимент товару від відомих виробників та найнижчі ціни за гарантовану якість! Акції та знижки для наших постійних клієнтів!

Контакти

  • Магазин "Чотири Cезони" та адміністрація
  • 050 376 70 79 | 032 242 24 34
  • lvivgun@gmail.com (пошта для клієнтів)
  • Україна, 79024. м. Львів, вул. Промислова, 53
  • Пн - Пт - 10:00-19:00 | Сб - 10:00-16:00 | Нд - Зачинено